на живо

Наказания за футболисти и треньори на ЦСКА след боя в Благоевград

Тимът беше изваден от турнира за юноши

www.cska.bg

Ръководството на ЦСКА ще накаже футболистите и треньорите на юношеския тим, родени 2004 г., заради боя след мача от турнира "Купите на община Благоевград" срещу "Цървена звезда". 

Това обявиха "червените" на официалния си сайт днес (1 септември).

Един от футболистите от тима е отстранен от школата, а освен тримата треньори - Сашо Борисов, Атанас Борносузов и Владимир Манчев, наказания има и за други служители на академията, чиито имена не се съобщават.

Ето и цялото съобщение от сайта на "червените":

"Армейци,

Ръководството на ЦСКА осъжда строго поведението на юношите ни от набор 2004 и техните треньори след края на полуфинала на турнира "Купите на община Благоевград" срещу Цървена звезда в петък вечер. В резултат на физическата саморазправа, започната от наши състезатели, тимът ни беше дисквалифициран от надпреварата.

ЦСКА винаги е бил образец за феърплей към съперника, а трите звезди са символ освен на многобройни трофеи, но така също и на дисциплина, чест и достойнство. Червената фланелка е свещена и ще бъде носена само от хора, които изповядват тези нравствени ценности и могат да служат за пример на останалите.

Клубът ни веднага реагира на тази неспортсменска проява и след извънредна среща на спортно-техническото ръководство реши:

1. След инцидента юношата Иван Аврамов е отстранен от Академия ЦСКА.

2. Санкции ще понесат и треньорите Сашо Борисов, Атанас Борносузов и Владимир Манчев.

3. По вътрешния правилник на клуба ще бъдат глобени и други служители на Академия ЦСКА.

В сряда на "Армията" ще се проведе среща на юношите, техните родители и ръководството и ще бъдат наложени още санкции на провинилите се.

От ръководството"