на живо

Наказания за "София Кар Моторспорт” на пистата "Брандс Хеч" в Англия

Заради прекалена амбиция българският отбор загуби (почти) спечелена победа

Българският болид Sin GT4 и отборът ни "София Кар Моторспорт” стартираха през уикенда на "Брандс Хеч" (Англия) с наказания още преди генералната тренировка, поради грешки на отбора и пилотите. Наказаните с 10 позиции назад - Едуард Антон и 5 позиции назад - Бианка Антон, обаче успяха да се представят на ниво в квалификациите и се бориха достойно до края на състезанието, което е втори кръг от сериите GT4.

Грешките и наказанията не бяха само за нашия отбор и това даде шанс на Еди Антон да стартира с пол позишън в клас АМ (аматьори) в първата надпревара, а Бианка – 4-та в класа си.

Като водач в АМ Едуард Антон стартира успешно в първата част на надпреварата, докато в обиколката преди смяната на пилотите не беше завъртян от №24 - Nissan 370z GT4 и това отне първото му място. Завъртането доведе до загубата на 10 позиции и въпреки всичко при смяна на пилотите Бианка Антон излезе на първо място в АМ. В оставащите обиколки целта беше задържането на позициите, но отново пилотска грешка доведе до страничен сблъсък с №62 - Aston Martin Vantage GT4 и завъртане, при което състезанието за Sin R1 GT4 приключи.

Във второто състезание Бианка Антон се справи перфектно, тръгвайки от предпоследна редица. С 2 сек разлика на обиколка по-слабо време, тя успя да задържи дистанция от 20 секунди до първия в групата. Излязлата кола за сигурност преди смяната на пилотите, намали изоставането почти до нула и даде перфектна възможност на втория пилот да се бори за първо място в класа.  При смяната на пилотите Едуард Антон пое управлението, при което се движеше на четвърта позиция. За две обиколки той изпревари трима от съперниците си. От втора позиция, в желанието си да изпревари първия в класа, прекалено голямата му амбиция доведе до пилотска грешка в края на правата. Излизайки с над 200 км/ч на първия завой, той излетя в зоната за сигурност и това доведе до сериозни поражения върху автомобила и невъзможност да завърши състезанието.

Maserati GranTurismo MC GT4 с №77, с което той се бореше за първата позиция, аварира след няколко обиколки и "София Кар Моторспорт" загуби една сигурна първа позиция във втората надпревара от кръга.

Брандс Хеч е една от най-трудните писти не само в Англия, но и в световен мащаб и това си пролича и при някой от най-добрите пилоти. Липсата на възможни за постоянни тестове на пистата я прави сериозно предизвикателство дори и за най-изявените имена в моторспорта.

В бокса на "София Кар Моторспорт" ще направят всичко възможно да се подготвят по-добре за следващото състезание на "Ред Бул Ринг" (Австрия), което ще се проведе на 10 и 11 юни.

Тагове: