на живо

Намериха японската дъщеря на Наим

Първородното дете на великия щангист иска да се запознае със семейството на баща си

Откриха японската дъщеря на Наим Сюлейманоглу. Тя е посетила посолството на Турция в Токио, съобщават медиите в южната ни съседка.

Наоми Секай Мори е била придружена от майка си, като заявила, че много иска да види Турция и да се запознае със семейството на починалия на 18 ноември трикратен олимпийски шампион.

След погребението на тежкоатлета бе разпространено, че близките му търсят неговото първородно му дете. Посланикът на Анкара в Токио се задействал и я открил. В момента се организира нейното посещение. 

"Прочетох историята си в Filmin и заради това реших да дойда в посолството. Мама много ми е разказвала за татко", споделя Наоми.

Японската дъщеря на бившия щангист е последвала неговия път. Тя е завършила спортна академия. За да посети Турция обаче тя трябва да получи отпуск от фирмата, в която работи.

Наоми много иска да се запознае с брата на Наим - Мухарем, със своята племенница Елфай, както и с трите си полусестри.

Наоми е първородното дете на Сюлейманоглу. На олимпийските игри в Сеул (1988 г.), където Наим стана олимпийски шампион, млада японска журналистка - Киоко Мори, прави обширно интервю с легендарния щангист. Двамата не останали безразлични един към друг, а спортистът предложил на журналистката да дойде с него в Турция и тя се съгласила.

Известно време Киоко и тежкоатлетът живеят в Анкара. През това време се ражда дъщерята Наоми, но тъй като не били женени, я записали на името на майката - Наоми Мори. Когато детето било на 2 или 3 години, майката заедно с дъщеря си се върнала в Япония.

Другите три дъщери на Наим - Нилай, Есин и Сезин, присъстваха на погребението на баща си заедно с майката Хатидже и тогава много хора за пръв път научиха за тях, тъй като личния живот на великия щангист не се коментираше в медиите.