на живо

"Нант" иска търсенето на Емилиано Сала да продължи

Сестрата на футболиста вярва, че той е жив

"Нант" се ядоса на решението за прекратяване на търсенето на Емилиано Сала. Малък частен самолет, на борда на който е бил аржентинският нападател, изчезна край Ламанша преди няколко дни, а вчера спасителните екипи преустановиха издирването на летателния апарат.

"Взехме трудното решение да прекратим операцията, тъй като шансовете да има оцелели след толкова време са практически нулеви. В последните три дни по въздух и вода бе разгледана внимателно площ от 1700 квадратни мили, но не намерихме никаква следа от самолета или хората на борда. В операцията по издирването се включиха представители на три държави, три самолета, пет хеликоптера, два кораба и редица по-малки плавателни съдове. Използвахме и сателитни снимки, но до момента не сме намерили нищо", каза ръководителят на операцията капитан Дейвид Баркър.

От "Нант" настояват търсенето да бъде подновено, а към призивите се включи и сестрата на футболиста Ромина Сала, която е говорила пред медиите в Кардиф. Тя вярва, че брат й и пилотът на самолета все още са живи.

Преди седмица Емилиано Сала премина от "Нант" в "Кардиф" за рекордните за уелския тим 15 млн. евро. При инцидента той е пътувал към новия си клуб, след като се е сбогувал с бившите си съотборници.