на живо

"Наполи" излиза за чудо срещу "Ювентус" (ВИДЕО)

Сблъсъкът ще определи кой от двата тима ще играе срещу "Лацио" във финала за Купата на Италия

След като "Лацио" се класира за седми в историята си финал на турнира за Купата на Италия, днес (5 април) "орлите" тръпнат в очакване да разберат съперника си. За място в решителната среща се борят "Наполи" и "Ювентус". В първия мач "Старата госпожа" победи с 3:1, а реваншът ще бъде излъчен пряко по RING от 21:00 ч.

Предвид представянето си в последните срещи, "Ювентус", който е и актуален носител на трофея, изглежда фаворит. Възпитаниците на Масимилиано Алегри са еднолични лидери в Серия "А" със 74 точки. Тимът не познава загубата от "Наполи" вече 4 срещи, като "бианконерите" имат 3 победи и 1 равенство. 

Повод за оптимизъм е и липсата на проблеми на резервната скамейка на шампионите и рекордьори по трофеи в турнира - 11. От състава ще отсъства само трайноконтузеният Марко Пяца. Сред стартовите 11 най-вероятно ще се завърнат Пауло Дибала и Хуан Куадрадо, който си почиваха в първата среща.

Снимка: Getty Images

"Наполи" от своя страна мечтае за малко чудо и юбилеен 10-ти финал за Купата на Италия. Надеждите на "небесно сините" са подхранвани и от гола на чужд терен, който отбеляза Хосе Мария Кеахон. В състава вероятно ще се завърне полският национал Аркадиуш Милик, който лекуваше сериозна травма. 

Извън сметките на Маурицио Сари със сигурност Лоренцо Торнели, който е с тежка контузия в коляното от началото на сезона.

Снимка: Getty Images

"Наполи" може да се осланя и на страхотното си представяне срещу "Ювентус" пред собствена публика. Тимът няма загуба в 11 от последните си 12 срещи на "Стадио Сан Пауло".

Ще успеят ли неаполитанци да се изправят срещу "Лацио" в битка за трофея за първи път в историята на туринра или "Юве" ще достигне до повторение на финала от 2015 г., когато триумфира в надпреварата? Развръзката ще стане ясна тази вечер (5 април) от 21:00 ч. пряко по RING.