на живо

"Наполи" остава в играта за осминафиналите в Шампионската лига (ВИДЕО)

Инсинье с фамозен гол за победата с 3-0 над "Шахтьор"

"Наполи" остава в играта за осминафиналите в Шампионската лига (ВИДЕО)

"Наполи" съхрани шансовете си за класиране на осминафинал в Шампионската лига. Италианският отбор победи с 3-0 "Шахтьор" на свой терен и кръг преди края на борбата в групите има 3 точки по-малко от украинците, които са на второто място.

Мачът на Сан Паоло започна равностойно, като и двамата треньори бяха пуснали най-силните си играчи в търсене на победата. До почивката голове не паднаха, макар и двата отбора да имаха солидни положения да вкарат.

В началото на второто полувреме обаче "Наполи" поведе. Лоренцо Инсинье вкара страхотен гол след много силна индивидуална акция и безпощаден удар от далеч. Попадението вдигна темпото в мача, като и "Шахтьор" се отвори в търсене на изравнителен гол.

В 81-та Пьотр Зиелински завърши много хубава комбинация с втори гол за "Наполи". Две минути по-късно победата за италианския отбор бе оформена от Дрийс Мертенс, който отблизо с глава опъна мрежата за трети път.

В другия мач от групата "Манчестър" Сити победи "Фейеноорд" с 1-0 вкъщи и си гарантира първото място. В последния кръг "Шахтьор" се нуждае от точка срещу Сити вкъщи, за да се класира напред. При условие, че украинците загубят, а "Наполи" победи в Ротердам, неаполитанците продължават на осминафинал.