на живо

"Наполи" се измъчи, но взе трите точки срещу СПАЛ (ВИДЕО)

Неаполитанците продължават без грешка в Италия

Getty Images

"Наполи" победи измъчено СПАЛ с 3:2 като гост в мач от 6-ия кръг на Серия "А". "Адзурите" взеха инициативата от самото начало и още в 6-та минута Хамшик беше близо до гола. Малко очаквано новакът в елита на Италия беше този, който откри резултата след премерен изстрел на Скиатарела в 13-та минута. Радостта на домакините обаче трая едва около 50 секунди, колкото бяха необходими на Инсиние да изравни. След двете попадения темпото спадна и опасностите липсваха. 

Така започна и второто полувреме и чак след 70-та минута двата отбора се събудиха. В 71-та минута "Наполи" стигна до пълен обрат, след като Кайехон беше точен. "Адзурите" натиснаха съперника в търсене и на трети гол, но пропуски направиха Милик и Мертенс. В 78-та минута Вививани взриви трибуните на "Паоло Маца", след като направи 2:2 от пряк свободен удар. 5 минути по-късно обаче левият бек на гостите Гулам направи силен пробив, елиминирай трима играчи на домакините и с хубав фалцов удар в обратния ъгъл оформи крайното 2:3. 

Така СПАЛ се превръна в отбора, който затрудни най-много добре смазаната машина на Маурицио Сари от началото на сезона в Италия и остави отлични впечатления.

"Наполи" продължава да е без грешка след 6 победи в 6 мача и е начело в класирането. СПАЛ пък е с актив в 4 точки. 

Тагове:

@