на живо

"Наполи" пое към Торино, дерби ще има

Засега само един мач от кръга в Серия "А" е пред отлагане

Отборът на "Наполи" замина за Торино, където ще се сблъска с "Ювентус" в четвъртък в дербито от 20-ия кръг на италианската Серия "А". Въпреки че в клуба има петима заразени с коронавирус футболисти, както и треньорът Лучано Спалети, "адзурите" получиха разрешение да отпътуват.

Ключово за решението на местните здравни власти е това, че контактните на далите положителни проби за COVID-19 не са задължени да преминат в изолация, ако са били ваксинирани в близките 4 месеца.

Така ще се избегне повторение на сценария от октомври 2020 г., когато на "Наполи" бе забранено да пътува. Тогава на "партенопеите" първоначално беше наложена служебна загуба, но те обжалваха успешно и мачът се изигра със задна дата.

Други два двубоя от кръга в Серия "А" обаче остават под въпрос. "Верона" има десетима заразени с COVID-19 преди сблъсъка със "Специя".

Най-застрашен да бъде отложен е мачът "Салернитана" - "Венеция". Домакините са с девет случая на коронавирус, но имат доста неваксинирани играчи, които ще бъдат поставени под 5-дневна карантина.

През настоящия сезон вече имаше отлагане на мач заради COVID-19. Бумът на заразени в "Салернитана" попречи на Франк Рибери и компания да пътуват за срещата с "Удинезе" в предишния кръг.