на живо

Наско Сираков се оттегли от Изпълкома (ВИДЕО)

Легендата на "Левски" си тръгна по-рано от Конгреса за избор на президент на БФС

Lap.bg

Легендата на "Левски" Наско Сираков вече не е член на Изпълкома на БФС, предаде ексклузивно репортер на bTV. Сираков напусна по-рано Конгреса за избор на президент на родната централа, като съобщи, че няма да участва в управлението на новото ръководство. 

"Повече няма с какво да бъда полезен. По време на миналия Изпълком съм направил повече от 100 предложения, които не бяха приети. Реших, че повече няма с какво да бъда полезен на БФС", каза Сираков.

"Отстъпвам мястото си на други, по-млади хора. Не съм изморен от футбола, не е станало нищо, просто така реших", добави той.

"Ние сме уникални приятели и с Боби, и с Любо. Изключително много ги обичам и съжалявам, че се стигна до това нещо. И с двамата се надявам, че ще останем до края на живота ни истински приятели, но винаги има момент, в който пътищата ни в това поприще се разделят.", заяви Сираков пред bTV.

На въпрос дали е огорчен от начина, по който се провежда Конгресът, Сираков заяви, че някой неща не му харесали, но провел разговор с Борислав Михайлов.

"Той ми обясни, че така е по-устав. Затова другите двама кандидати са били допуснати по-късно. Един Конгрес, за да е легитимен, наистина трябва да се провежда по устав."