на живо

Навратилова бясна: Макенроу взел 10 пъти повече от нея като коментатор

"Връщаме се в миналото! Мъжете получават повече от жените", оплака се тенис легендата

Носителката на 18 титли от Големия шлем - Мартина Навратилова, изрази остро недоволството си от хонорара, който е получила като коментатор на Би Би Си за турнира "Уимбълдън" през 2017 г. 

Бившата номер 1 в световната ранглиста е бясна не заради размера на парите, а заради драстичната разлика във възнагражденията в сравнение с нейния колега на коментаторския пулт тогава - победителя в 7 от финалите на турнири от Големия шлем Джон Макенроу.

По нейни думи, тя е получила 15 000 паунда за работата си по време на турнира в "Ол Ингланд Клъб", докато Макенроу е заработил между 150 000 – 199 999 от британската валута. 

"Макенроу получи поне 150 000 паунда. Аз получих около 15 000 паунда, което е с 10 пъти по-малко от това на Джон. Истината не ни беше казана, това е ясно. Не съм доволна. Шокирана съм. Това е като в миналото – мъжете получават повече от жените", оплака се Навратилова. 

Британските медии веднага потърсиха обяснение за тази парична несправедливост от организаторите на коментарното студио на Би Би Си. От телевизията отговориха, че разликата в заплащането се дължи на различните роли, които двамата бивши номер 1 в света са изпълнявали.

"Джон и Мартина изпълняват различни роли в нашия отбор, като ролята на Джон е различна по мащаб, обхват и ангажимент във времето", се казва в съобщението.