на живо

НБА истерия в Лондон (ВИДЕО)

„Бостън” и „Филаделфия” излизат в мач от редовния сезон

НБА истерия в Лондон (ВИДЕО)

Мачове от Националната баскетболна асоциация се играят извън територията на Северна Америка още от 1990 г. Целта е ясна – набиране на популярност и на останалите континенти. Досега домакини са били Япония, Китай, Тайван, Мексико и Великобритания.

В четвъртък вечер в Лондон предстои среща от редовния сезон, която ще бъде осмата на територията на Великобритания. Честта да зарадват европейската публика се пада на „Бостън Селтикс” и „Филаделфия Сиксърс”. Двата отбора от Източната конференция се намират в добра форма.

„Бостън” заема лидерската позиция в дивизията с 33 победи и 10 загуби, а „Филаделфия” е в средата на класирането с 19 победи и 19 загуби, с големи надежди за участие на плейофите за пръв път от 2012 г.

Зрителите ще могат да наблюдават някои от най-добрите баскетболисти в света - Ал Хорфорд, Кайри Ървинг, Джейсън Тейтъм и Маркъс Смарт от „Селтикс”, както и Джоел Ембийд, Бен Симънс и Дарио Шарич от „Сиксърс”.

Звездите вече успяха да разгледат Лондон и се срещнаха с футболистите на „Челси” Тибо Куртоа и Еден Азар. В допълнение към зрелището на терена за феновете на баскетбола в „О2 Арена” ще има и разнообразни интерактивни събития, организирани по инициатива на НБА.

Тагове:

нба баскетбол