на живо

Не пускат олимпийците ни извън селото (ВИДЕО)

Нека България ни стиска палци, призова Габриела Петрова

Българските спортисти са получили предупреждение да не напускат олимпийското село без придружител, разкри пред bTV атлетката Габриела Петрова. През последните дни зачестиха случаите на кражби, нарастват и опасенията за сигурността на участниците.

"Най-притеснителна е високата престъпност. Доста неща започнаха да изчезват от стаите на нашия отбор. Явно организаторите не могат да се справят с този проблем. В самото дело е спокойно, но ситуацията навън явно е сериозна. Не ни дават да излизаме, защото е опасно", обясни Петрова.

Спортист №1 на България за миналата година допълни, че е възникнал лек проблем с една от баните на родната делегация. "Опитват се да го отстранят. Мога да кажа, че нашата стая е една от хубавите. Иначе храната е в изобилие, никой не е останал гладен и не сме лишени от нищо".

Петрова призова всички българи да стискат палци на нашите спортисти. "Ще се опитаме да ги зарадваме и да ги направим горди. Ние сме тук и заради тях".

Състезателката на троен скок не скри, че все още не е преодоляла напълно неприятната ситуация около положителната допинг проба. Тя бе уличена в употреба на скандалния препарат мелдоний, но въпреки това не бе наказана.

"Мислех си, че много бързо ще оставя всичко зад гърба си, но не се получи точно така. Необходимо ми е още време, но вече започвам да намирам себе си и ще дам най-доброто тук, в Рио".