на живо

Неймар: Искам да победя Суарес

Уругвайският нападател се завръща за националния отбор след като изтърпя наказание от 9 мача

БГНЕС

Тази нощ Бразилия посреща Уругвай в мач от квалификациите в зона "Южна Америка" за световното първенство по футбол през 2018-а в Русия. Преди изиграването на срещата, воденият от Оскар Табарес състав, има преднина от две точки пред „Селесао", но изостава с 4 точки от временния лидер Еквадор.

Луис Суарес ще играе за първи път за националния отбор на Уругвай от 16 месеца насам. Голмайсторът на Барселона изтърпя наказанието си от 9 мача за ухапването на Джорджо Киелини на световното първенство през 2014-та в Бразилия.

Неймар стресна бразилския щаб, след като напусна преждевременно една от последните тренировки на тима. Оказа се обаче, че травмата му не е сериозна и той и ще вземе участие в двубоя. Неймар очаква с нетърпение сблъсъка със съотборника си в Барселона Суарес.

„Със Суарес сме добри приятели, аз много го уважавам, но искам да го победя и затова ще направя всичко възможно моят отбор да спечели", заяви бразилецът.

Неймар заяви и желанието си да участва на „Копа Америка" и Олимпийските игри в Рио де Жанейро през лятото. Той е провел няколко разговора със селекционера на Бразилия Дунга и треньора си в Барселона Луис Енрике, надявайки се да получи разрешение за игра.