на живо

Изписаха Неймар броени часове след операцията (СНИМКИ)

Бразилецът претърпя интервенция в Бразилия

Най-скъпият футболист в историята - Неймар, бе изписан от болницата в Бело Оризонте, където претърпя операция на ходилото.

Бразилската звезда на "Пари Сен Жермен" прекара в медицинското заведение по-малко от денонощие. Той напусна болницата с патерици и излетя с частен самолет за дома си в Мангаратиба, щата Рио де Жанейро.

Снимка: Reuters

Лекарите съобщиха, че интервенцията е преминала успешно и Неймар ще се възстановява в имението си.

Те обаче не се ангажират с прогнози след колко време нападателят ще се завърне в игра. Според най-песимистичните очаквания футболистът, за когото ПСЖ плати 222 милиона евро, ще пропусне световното първенство в Русия през лятото.

След 6 седмици френският тим ще подложи нападателя на медицински тестове, за да се прецени дали е готов да се завърне към тренировките. 

Неймар се контузи на 25 февруари при победата на ПСЖ с 3:0 срещу "Олимпик" Марсилия. След обстойни медицински прегледи стана ясно, че той има счупване на пета метатарзална кост на ходилото и изкълчен глезен. 

Снимка: Reuters

Той със сигурност пропуска реванша между ПСЖ и "Реал" Мадрид от 1/8-финалите в Шампионската лига. Първият двубой бе спечелен с 3:1 от испанците, а решителната среща е на 6 март (вторник) от 21:45 ч. пряко по bTV Action.