на живо

Непробиваемият Владо Стоянов: Всички на терена бяхме герои (ВИДЕО)

Вратарят разкри с кого се е посъветвал за спасената дузпа

bTV

Вратарят на националния отбор Владислав Стоянов бе героят на контролата Португалия - България. Освен, че запази вратата си чиста, стражът отрази и дузпа, изпълнена от звездата на съперника ни - Кристиано Роналдо.

"Това може би е един от най-добрите мачове в цялата ми кариера. Не мога да кажа, че само аз съм герой. Всички, които бяхме на терена и тези, които взеха участие са герои, защото без тяхна помощ нямаше да се справя. Момчетата се раздадоха до краен предел и всеки един от нас, от мен, до последния заслужава адмирации, тъй като срещу този отбор на Португалия, който е в Топ 5 в света, успяхме да се противопоставим и дори да спечелим. Макар и в приятелска среща, смятам, че това е доста престижна победа, която заслужавахме както ние, като футболисти, тъй като доста помия се изля върху нас. Мисля, че и феновете на националния отбор, които са изстрадали, заслужаваха тази победа", сподели веднага след срещата Стоянов пред пратеника на bTV в Португалия Йордан Георгиев.

"Върви ми срещу Роналдо. Близки мои и приятели ми пожелаха да го откажа. След дузпата, той ми каза, че съм голям късметлия, но и че ще вкара. За щастие той не вкара."

Снимка: БГНЕС

Той разкри и с кой се е посъветвал преди мача: "Днес си говорих с Чворович по телефона и му казах, че Роналдо ще бие в дясно при евентуална дузпа, аз се хвърлих точно там и отразих"

„Искам да помоля колегите-журналисти да не се правят сметки, че ще победим всеки отбор, трябва да се порадваме на тази победа, надявам се, че ще играем по-уверено. Надявам се, колегите-журналисти да не наслагват в мислите на хората, че вече едва ли не сме световна сила", завърши Владо Стоянов.