на живо

Лудите прищевки на футболните звезди

Личен плаж, хеликоптер и дори… трактор

Понякога футболистите искат повече, отколкото е допустимо. Още и още пари, лукс и откровен кич.

Наскоро изтече информация за претенциите, отправени от Килиан Мбапе при трансфера му в „Пари Сен Жермен” през лятото на 2017 г. Предлагаме ви списък с други луди прищевки на звездите.

Роналдиньо може да си го позволи

Къща с басейн, игрище за плажен футбол и четирима икономи. Така започват преговорите на магическия халф с директорите на „Куеретаро”.

Плаж само за Жервиньо
Преди да подпише с китайския „Хебей”, котдивоарецът поискал личен плаж, огромна къща, хеликоптер и самолетни билети за родината си, които могат да бъдат използвани по всяко време.

Частният самолет на Дон Диего

При едно треньорските си приключения Диего Марадона поставил любопитно условие пред „Ал Уасл”. Той настоявал да има на разположение частен самолет за пътуванията си до Испания, където живеят дъщеря му и внучката му. Клубът най-напред приел, но година по-късно анулирал клаузата.

Хотели, хотели и пак хотели за Неймар

За привличането на Неймар не са достатъчни само 222 милиона евро, които ПСЖ плати на „Барселона”. Освен заплата в размер на 25 милиона евро годишно, бразилецът поискал френският клуб да покрие дълговете му, натрупани след построяване на верига хотели с неговото име. От ПСЖ обаче се възпротивили и преговорите били прекратени за кратко.

Всичко или нищо за Адебайор
Огромно имение с изглед към Корсика, хеликоптер, готвач и фланелката с №10, носена от Александър Лаказет. Тогоанецът никак не си е поплювал при преговорите с „Лион”. Накрая обаче останал с празни ръце.

Кралят на Китай

Есекиел Лавеци напусна ПСЖ, за да стане част от китайското първенство и да се превърне в най-високоплатения футболист в света към онзи момент. Заплатата обаче явно се е сторила недостатъчна на аржентинеца, който пожелал два напълно обзаведени апартамента, личен шофьор, две коли и главен готвач.

Печелиш - бонус. Губиш - пак бонус
Докато бонусите при победа са смятани за нещо нормално в договорите на играчите, то един вратар получава нелоша сума и при загуба. Контрактът на Уго Лорис гласи, че ако французинът е в стартовите 11 на „Тотнъм”, автоматично забогатява със 7000 паунда. При победа получава допълнителни 8000 паунда. Ако тимът завърши наравно или загуби, Лорис прибира „скромните” 3500 паунда.

Скритите тайни на Роналдо
Football Leaks извади на светло много стриктна клауза за конфиденциалност в договора на Кристиано. Португалецът до такава степен не желае личният му живот да става публично достояние, че служителите на „Ювентус” нямат право да споделят никаква информация 70 години след смъртта на играча или на последния му роднина.

Вермаелен може навсякъде
Защитникът на „Барселона” е получавал 100 000 евро всеки път, когато му се е налагало да играе на позиция, различна от номиналната.

Банер на собствената фирма
Въпреки факта, че „Брьондби” плати едва 3 милиона евро на „Ливърпул” за Даниел Агер, в договора има точка, според която във всички домакински срещи на тима трябва да има банер фирмата „Клоагер”, която е собственост на футболиста и неговия брат.

Червено на обувките? В никакъв случай!

Отказалият се преди по-малко от месец Рафаел ван ден Ваарт бе топ попълнение на „Бетис” през 2015 г. Според Football Leaks една от клаузите в договора му е гласяла следното: „Футболистът може да носи всякакви обувки, но в никакъв случай те да нямат червен цвят”. Причината се крие в съперничеството със „Севиля”, като тя е донесла на Ван ден Ваарт над 110 000 евро за 14 месеца.

Златан просто иска всичко
Когато от ПСЖ се свързали със Златан Ибрахимович, шведът не бил особено ентусиазиран да се премести във Франция. Затова и поставил почти невъзможни изисквания. „Когато излязох от преговорите, казах на съпругата си, че никога няма да приемат тези условия. 20 минути по-късно получих съобщение, което гласеше, че всяко мое желание ще бъде изпълнено. Съгласих се, понеже съм човек, който си държи на думата”, споделя Златан.

„Искам трактор, за да бъда щастлив!”
Един от най-големите таланти в света – Мойс Кийн, е бил много близо до подновяване на договора с „Ювентус”. Точно тогава обаче неговият баща се оплакал, че клубът не е спазил обещанието си да му купи… трактор и земеделско оборудване.