на живо

"Нашвил" победи "Питсбърг" и изравни финалната серия за Купа "Стенли"

Сидни Кросби вкара за първи път във финал от 2009 г. насам

Getty Images

"Нашвил" постигна втора победа във финалната серия за Купа "Стенли", след като на своята пързалка разгроми "Питсбърг" с 4:1 и изравни общия резултат на 2:2 победи.

Кале Ярнкрок откри резултата за Нешвил в 15-ата, но Сидни Кросби изравни само след минута. Веднага след началото на втората третина Фредерик Годро покачи на 2:1 за домакините, а 6 минути преди края на частта се разписа и Виктор Арвидсон.

Джеймс Нийл подхвана атаката и комбинира с Фишер, който пък даде към Арвидсон. Шведът в първия момент не успя да нанесе удар, но при втория опит прокара шайбата под ръкавицата на вратаря. Крайното 4:1 беше дело на Филип Форсберг три минути преди сирената на празна врата.

Руската звезда на гостите Евгений Малкин беше пълно разочарование и не изкара повече от 17 минути на леда общо, в което време се отличи само с два неточни удара.

Кросби, който не можеше да се отличи с гол в 12 поредни финални мача за Купа "Стенли", вкара за първи път в такъв етап след 4-и юни 2009-а година. Това стана в четвъртия мач в серията против Детройт за крайното 4:2. Освен това, канадецът събра 161-а точка (57 гола + 104 асистенции) в плейофите и се изкачи на 20-о място в листата на най-резултатните играчи в елиминациите.

25-годишният център Годро беше избран за играч на мача и вкара трети гол в този финален плейоф. Той е и вторият играч в историята на НХЛ, който вкарва три поредни гола в три поредни мача. Преди него подобно постижение има на името на Джон Хармс от Чикаго Блекхоукс през 1944-а година.

Тимът от щата Тенеси наистина показа най-доброто, на което е способен и атакуваща игра, непозната в редовния сезон, след като нанизаха 9 гола в два мача във вратата на Питсбърг.