на живо

Невяна Владинова и Катрин Тасева впечатлиха на последното контролно преди световното (ВИДЕО)

"Спокойни и уверени сме", заявиха двете ни представителки в индивидуалната надпревара

Facebook

Уверени и спокойни ще заминат за италианския град Пезаро представителките ни в индивидуалната надпревара - Невяна Владинова и Катрин Тасева. От 30 август до 3 септември там ще се проведе световно първенство по художествена гимнастика. Освен от двете ни индивидуалистки, България ще бъде представена от ансамбъла в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Теодора Александрова, Лаура Траатс и Мадлен Радуканова.

Днес се състоя последното контролно състезание от наскоро утвърдения цикъл сряда-събота, в което Тасева и Владинова представиха съчетанията си пред родни съдии и президента на федерацията по художествена гимнастика - Илиана Раева. 

"Готова съм за световното. Чувствам се по-уверена и все по-силна в играта си", заяви Владинова.

"Спокойна съм. Има малко напрежение в последните дни и тренировки. Не го чувствам по-различно от другите състезания. Спокойни сме, тренираме си, здрави сме", сподели дебютантката Катрин Тасева.

Ансамбълът по художествена гимнастика пък ще се представи в Пезаро с нови трика. Момичетата показа съчетанията си във Варна, където са на лагер от седмица. Домакините пък ги изпратиха с цветя и аплодисменти.