на живо

Невяна Владинова под въпрос за Световната купа в София (ВИДЕО)

Боряна Калейн спечели третото контролно състезание на националния отбор по художествена гимнастика - жени

Lap.bg

Боряна Калейн отново спечели контролно състезание на националния отбор по художествена гимнастика - жени. Грацията допусна леки неточности, но се представи най-добре в днешната проверка.

След златния медал, който завоюва само преди няколко дни в Москва, Калейн показа добра форма и на българска земя.

В състезанието взеха участие още Катрин Тасева, Ерика Зафирова и Петя Борисова. На второто място в класирането се нареди Тасева, а трета остана Ерика Зафирова.

Националките допуснаха няколко леки грешки в сложните си съчетания, но показаха добра форма. Пред погледа на Мария Петрова, Илиана Раева и Мария Гигова родните грации изиграха съчетания си на обръч, лента, бухалки и топка.

В залата бе и най-добрата ни гимнастичка Невяна Владинова, която обаче изгледа състезанието отстрани. Причината е контузията в глезена, която все още не е отшумяла напълно. Гимнастичка вече тренира в залата на облекчен режим, като все още изпълнява само някои елементи.

Възстановяването й върви по план, но все още не може да се каже точното й завръщане на килима. За момента Владинова се опитва да не натоварва глезена, като цялата тежест пада на другия й крак. Грацията споделя, че контузията не е нещо страшно, но изисква време и трябва да се излекува докрай.

В края на месец март България ще приеме Световна купа по художествена гимнастика, а Владинова все още не може да потвърди със сигурност дали ще участва. Тя не иска да прибързва преди да бъде напълно възстановена.

При евентуално отсъствие на Владинова от Световната купа, мястото й ще бъде заето от Боряна Калейн.

В зала "Раковски" присъства още и бившата гимнастичка Християна Тодорова, която даде своите оценки за изпълнението на талантливите гимнастички.

Контролното се проведе, за да се види формата и нивото на подготовка преди "Baltic Hoop" – Рига (03-04 март),  на който ще ни представят Катрин Тасева и Ерика Зафирова, както и кръга от веригата Гран При, който ще се проведе в Киев от 15 до 19 март.

В украинската столица ще участва Катрин Тасева, а в съпътстващия турнир България ще бъде представена от Ерика Зафирова, Петя Борисова и Йоанна Николова.