на живо

Невяна Владинова с контузия в глезена

Гимнастичката няма да взема участие на контролното състезание утре

Facebook

Гимнастичката от националния отбор Невяна Владинова е контузена. Плевенчанката е с травма в глезена, която ще ѝ попречи да участва на последното контролно състезание преди официалното начало на сезона. Проверката ще се състои утре (3 февруари).

В началото на годината Владинова лекуваше контузия в коляното. Сега травмата ѝ, която се появи по време на тренировъчния лагер във Варна, изисква почивка. Медицинският щаб на тима прави всичко възможно гимнастичката да бъде възстановена в най-кратки срокове.

Момичетата от националният отбор по художествена гимнастика ще открият сезона след броени дни на Гран При в Москва. Състезанието ще се проведе от 17 до 19 февруари. България ще бъде представена от ансамбъл (жени), а в индивидуалната надпревара ще вземе участие Боряна Калейн. По време на съпътстващия турнир при жените ще играе Ерика Зафирова.

На 13 февруари за Москва заминават Татяна Воложанина и Анна Келман, които си осигуриха правото да се борят за квота за Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес през октомври.