на живо

Невяна Владинова спечели три златни медала на турнира "Жулиета Шишманова"

Състезанието беше последна проверка за грациите преди натоварената им програма през април

Facebook

Националната състезателка Невяна Владинова спечели два златни медала от 35-ото издание на турнира "Жулиета Шишманова". Седмата на олимпийските игри в Рио де Жанейро грабна титлите в многобоя, с обръч и с топка. 

Катрин Тасева пък се представи най-добре в съчетанието с бухалки, като получи оценка от 19,050 и съответно грабна златото. 

Най-добра в надпреварата с лента пък стана Боряна Калейн, който получи оценка 18,200.

Призът "Жулета Шишманова" за най-добър треньор пък заслужено отиде при Бранимира Маркова - треньорка на трите грации в националния отбор.

Състезанието, в което взеха участие близо 130 гимнастички, беше последна по-сериозна проверка за момичетата от тима преди месец април, когато програмата на родните грации е доста натоварена. 

"Невяна Владинова следващата седмица заминава за Марбея, имаме Гран При. Предстои Световна купа където ще участва Невяна Владинова и Катрин Тасева, след това имаме държавно първенство Елит в София, Световна купа в Ташкен, където ще участва Боряна Калейн и Невяна Владинова. Световна купа в Баку където ще участва Невяна и Катрин. И Световната ни купа в София, всичко това е наистина един маратон от състезания", каза треньорката на националния отбор индивидуално - Бранимира Маркова.

Малкият приз "Жулиета Шишманова" бе връчен на Филипа Филипова - треньор на най-добрата грация при девойки Елизабет Йовчева.

Състезанието беше дебют за едно от Златните момичета на Ина Ананиева - Християна Тодорова, като съдия.