на живо

Никога не е късно: Да дебютираш в НБА на 32

Учител по математика дочака големия си миг с екипа на "Лейкърс"

В един момент преподаваш математика, а в следващия играеш за "Лос Анджелис Лейкърс" пред погледа на Меджик Джонсън. Усещането може да бъде описано единствено от Андре Инграм, който дебютира в НБА на 32 години.

И макар че тимът му загуби с 99:105 от "Хюстън Рокетс", Инграм имаше чудесен повод за широка усмивка. След 10 години и 384 мача в G-лигата (сателитен шампионат на НБА) той най-после получи шанс за изява на най-високо ниво.

Новакът, който подписа договор само за последните два мача от сезона, отбеляза 19 точки и с представянето си заслужи похвали от самия Коби Брайънт.

Треньорът на "Лейкърс" Люк Уолтън също не скри възхищението си. "Много хора опитват да преживеят баскетболната мечта, а Андре се пребори за нея след толкова години. В малките лиги не се печелят големи пари, играят се луди мачове в разни градчета и постоянно чакаш да бъдеш забелязан. Подобно изпитание е наистина трудно. Инграм показа колко е силен психически, колко безрезервно вярва в себе си и колко всеотдайно обича играта".

"Току-що почувствах заряда в залата. Беше невероятно - тълпата, прожекторите. Преживяване, което никога няма да забравя", призна самият Инграм.