на живо

Никой не очаквал Радослав Янков да спечели Световната купа, даже нямали българския химн

Наясно съм, че очакванията към мен от тук нататък ще се повишат, както и моите собствени очаквания ще са по-високи, каза спортистът в предаването „Тази сутрин“

БГНЕС

Усещането е невероятно. Изключително съм щастлив от резултата. Това каза Радослав Янков в предаването „Тази сутрин“ по bTV, след като вчера спечели Световната купа по сноуборд.

Не знам дали съм вярвал, че ще направя такова нещо. Може би съм си мислил и съм вярвал, но не и този сезон. Просто нещата се стекоха доста бързо. В крайна сметка в хода на състезанията, когато видях, че имам възможност да спечеля, си казах, че няма да се отказвам и ще се боря до финалите, каза още Янков.

Оказа се, че не само той не е очаквал успеха. По време на награждаването организаторите не са имали химна на България и се наложило приятели на спортиста да го изтеглят през мобилен телефон.

Доскоро Янков нямаше класиране на четвъртфинал на отделен старт, но тази година постигна изумителния успех да спечели Световната купа.

При спечелването на купата наистина се вижда кой е най-добрият сноубордист за годината. Това не е като световно първенство или Олимпиада – един старт. Говорим за седем старта, от които печели най-добрият, с най-много точки, каза Янков.

Наясно съм, че очакванията към мен от тук нататък ще се повишат, както и моите собствени очаквания ще са по-високи. Ще се фокусирам върху това, което правя, увери той спортистът.