на живо

Нюкасъл назначи Рафа Бенитес

Отборът остана без мениджър само за няколко часа

http://www.nufc.co.uk

Испанецът Рафаел Бенитес е новият треньор на Нюкасъл. Назначението му дойде часове след като клубът освободи бившия мениджър - Стив Макларън. Информацията бе потвърдена и на официалния сайт на Нюкасъл.

Договорът на бившия треньор на Ливърпул и Реал (Мадрид) е за 3 години. Неговата задача е да спаси клуба от северна Англия от изпадане. В момента Нюкасъл е на предпоследно място във временното класиране на първенството, 10 кръга преди края.

В щаба на Бенитес влизат Фабио Пекиа, Франсиско де Мигел Морено и Антонио Гомес.

"Имам удоволствието да потвърдя, че се обвързах с един легендарен английски клуб, който е изправен пред огромното предизвикателство да запази мястото си в Премиър лийг. Това ще бъде предизвикателство не само за мен и моя щаб, но и за играчите, клуба и феновете. Всички заедно трябва да вървим в една посока с една цел в главите си. Това е причината да ви помоля за пълна подкрепа, за да успеем успешно да осъществим тази цел. В личен план завръщането ми в Премиър лийг означава, че ще мога да бъда по-близо до моя дом и моето семейство. Не мога да бъда по-щастлив", заяви Бенитес.