на живо

Нов ансамбъл, нови съчетания, шампионски трика за късмет (ВИДЕО)

Възпитаничките на Весела Димитрова се готвят за първото си голямо състезание

bTV

Новият ансамбъл по художествена гимнастика показа за първи път съчетанията си. Наследничките на Златните момичета излизат на килима за първото си сериозно изпитание - Гран при в Москва от 17 до 19 февруари.

Съчетанията са сложни и рисковани. Представят момичетата в две различни роли. Музиката на пет обръча е лирична - „Пролетен вятър" на унгарския композитор Балаш. На 3 топки и 2 въжета са заложили на разработка на саундтрака към филма "Шерлок Холмс" на Ханс Цимер.

Интересен момент е, че днес възпитаничките на треньора Весела Димитрова изиграха композициите със сините трика, с които предшественичките им спечелиха златните медали от световното първенство в Измир през 2014 г.

Снимка: bTV

"Много се радваме, че с тези костюми представихме нашите съчетания за първи път и се надяваме да ни донесат късмет, както на тях.", каза капитанът на ансамбъла Симона Дянкова.

За състезанието в Москва тя, Елена Бинева, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Теодора Александрова ще имат собствени трика, по които се правят финални корекции. Те сами са избрали модела и материите, а обещанията им са за нещо невиждано досега.