на живо

Нов "чужденец" ще играе за България (ВИДЕО)

Уреждаме нападател от Бундеслигата

Getty Images

Селекционерът Ивайло Петев иска да включи нов „чужденец” в представителния ни тим. От футболния съюз усилено работят по уреждането на разрешение на ФИФА за използването на нападателя на Щутгарт Борис Ташчи. Последният никога не е стъпвал по терените на „А” група.

22-годишният нападател, който през този сезон има пет мача в Бундеслигата, е с български корени и притежава наш паспорт, въпреки че е роден в Одеса. 191-сантиметровият таран е записал мачове за всички юношески и младежки формации на Украйна, но няма участие за мъжете.

Ташчи вече е дал съгласието си да се състезава за България.

Снимка: Getty Images

Шефът на родната централа Борислав Михайлов преговаря с колегата си от украинската федерация Андрей Павелко, за да получи разрешение Ташчи да защитава трикольора, след като шансовете му да играе за представителния тим на Украйна са минимални. Индикациите са, че украинците няма да правят спънки в тази насока.

Тяхното разрешение се налага, тъй като Борис Ташчи е получил българския паспорт, след като вече е участвал в мачове на национални формации на бившата съветска република. В БФС са оптимисти, че ще успеят да уредят документите на нападателя и той ще може да дебютира на турнира „Кирин Къп" в Япония, на който „лъвовете" ще играят през юни.