на живо

Нов хибрид ЦСКА - Чавдар (Етрополе)?

Възможно ли е сливане на двата клуба да доведе до участие в "А" група?

БГНЕС

В първия ден на новата работна седмица премиерът Бойко Борисов се зае с решаването на проблемите на ЦСКА. Той предприе среща, на която присъстваха президентът на Българския Футболен Съюз (БФС) Борислав Михайлов, представител на "червените" в лицето на Милко Георгиев, юрист на Литекс и едно изненадващо лице - собственикът на тима на Чавдар (Етрополе) Емил Димитров.

Гриша Ганчев, който по-късно публикува декларация, в която се казва, че ЦСКА ще се завърне в елита от следващата година, не е присъствал.

Целта на срещата е била една - да се намери начин как ЦСКА най-бързо да бъде върнат в "А" група. Присъствието на Димитров на срещата, обаче, буди подозрение, че се готви нов "план" за вкарване на "армейците" в елита. Той включва обединение на регистрирания преди година ФК ЦСКА с четвъртодивизионния Чавдар, който е с аматьорски статут.

Оттук възниква въпросът възможно ли е от два непрофесионални клуба да изникне един в "А" група, който да е без многомилионните задълженията на ЦСКА, но с историята и титлите на "червените"?

Борислав Михайлов веднага е отхвърлил подобна възможност, като е заявил, че в родния елит може да бъде включен само ПФК ЦСКА, който в момента играе във "В" група, и то при положение, че е оздравен и получи професионален лиценз. 

Президентът на БФС е призовал да се проведе среща между представителите на Гриша Ганчев и футболния съюз, на която да се обсъдят конкретни варианти и да бъде внесена повече яснота.