на живо

Нов син празник на "Васил Левски" през октомври (ВИДЕО)

Мачът между Левски и шведския Юргорден по повод 50 годишнината от първото участие на "сините" в евротурнирите ще се проведе на 10. октомври 2015 от 16:00 часа на стадион "Васил Левски". Това стана ясно днес на пренсконференция, на която присъстваха председателят на Тръст "Синя България" Васил Колев, изпълнителният директор на клуба Константин Баждеков и председателят на НКП Степан Хиндлиян.

"Основен двигател са нашите привърженици и клубът се явява партньор на подобни инициативи. Левски ще вземе активно участие във футболната среща с първия си отбор и с всички възможни титуляри. Клубът ще подпомага организацията на това събитие и всички съпътстващи такива", заяви Константин Баждеков.

Средствата за организирането на мача ще бъдат събрани основно чрез Клуб "50", в който се предвижда да се включат 1914 левскари с вноска от 50 лева. Срещу нея те ще получат безплатна покана за най-добрите места на стадиона, право да закупят с предимство още един билет на номинална цена, пакет от сувенири за юбилея и право да закупят специалната фанелка, с която Левски ще играе в мача.

"Събраните средства ще бъдат инвестирани за инфраструктурни проекти. Имаме амбицията привържениците да направят така, че клубът да закупи сам системата си от турникети, вместо това да се случва чрез разсрочени плащания, заеми и външни фирми. Щом се избистрят другите идеи, ще ги обявим", обясни как ще се харчат приходите от срещата Васил Колев.

Мачът продължава традицията на сини "празници". Миналата година привържениците на Левски отпразнуваха 100-годишнината на клуба, а в началото на 2015 зала "Арена Армеец" събра фенове, които помогнаха за оцеляването на баскетболния клуб.