на живо

Новак Джокович и Бекер се разделиха

Изпълнихме поставените цели, каза сърбинът

Getty Images

Бившият номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович обяви официално прекратяването на професионалните си отношения с треньора си Борис Бекер. Двамата работиха заедно през последните три години, в които сърбинът си осигури множество трофеи - 6 титли от Големия шлем, както и 14 трофея от общо 30 в надпревари от "Мастърс 1000".

"След три много успешни години, Борис Бекер и аз решихме да прекратим нашата съвместна работа. Целите, които си поставихме, когато започнахме да работим заедно, са напълно осъществени и искам да му благодаря за екипа, който бяхме, отдадеността му и ангажираността му. От друга страна, моите професионални планове са насочени главно към поддържане на доброто ниво на игра, а също така да бъде направен добър график и да бъдат осъществени и новите ми цели през следващия сезон. Именно с мисълта за тези неща ще взимам бъдещите си решения", написа Джокович на официалния си профил във "Фейсбук".

Наскоро се появиха информации, че Бекер не е доволен факта, че трябва да работи в един екип с испанския духовен гуру Пепе Имас, който също е в щаба на световния №2. Това може би е довело и до разрива в отношенията между двамата.