на живо

Новак Джокович победи Гаел Монфис в нелогичен мач и е на финал в Ню Йорк

Стан Вавринка ще бъде съперник на сърбина след успех над Кей Нишикори

Getty Images

Световният номер 1 Новак Джокович се класира за шести финал на Откритото първенство по тенис на САЩ, след като победи Гаел Монфис с 6:3, 6:2, 3:6, 6:2.

Мачът протече доста странно, като и от двете страни на мрежата изобилстваше от грешки и нелогични отигравания. Сърбинът нямаше проблем в първите два сета. Съперникът му също доста го улесни, показвайки посредствена игра. Точките за французина пък идваха най-често от грешки на Джокович.

Снимка: Getty Images

Пълна трансформация преживя Монфис в третия сет. Световният номер 12, който до тогава нямаше загубен сет в в турнира, изигра страхотно частта и намали изоставането си. В отговор Джокович скъса фланелката си.

Снимка: Getty Images

Подемът му обаче беше кратък. В началото на четвъртия сет сърбинът поиска медицински таймаут заради болки в лявото рамо. След намесата на физиотерапевта, Джокович отбеляза няколко атрактивни точки и стигна до 13-та победа срещу Монфис и нов финал в турнир от Големия шлем.

За титлата сърбинът ще спори със Стан Вавринка. Швейцарецът се наложи над Кей Нишикори с 4:6, 7:5, 6:4, 6:2 в изключително успорван полуфинал.

Снимка: Getty Images

Японецът направи само един пробив в първия сет, но той му беше достатъчен да поведе в резултата. Втората част беше най-оспорвана, а Вавринка успя да изравни след 7:5. Това доведе до подем в играта му и въпреки достойната съпротива на японеца, световният номер 3 си осигури мач за титлата в САЩ.

Мачът между Джокович и Вавринка е утре (11 септември).