на живо

Ново лого върху фланелките на "Ювентус" от следващия сезон

Италианският шампион сменя клубната си емблема като част от кампания за подобряване на имиджа си

От следващия сезон върху фланелките на италианския шампион "Ювентус" ще грее нова емблема, съобщава официалният сайт на клуба. 

Промяната е част от глобалната кампания на тима - „Черно и Бяло и още нещо”, която има за цел да подобри имиджа на "Старата госпожа" в световен мащаб.

Новото лого е максимално опростено - в него се съдържа единствено буквата Ю (“J”). Тя заменя старата емблема, в която от 2004 г. бе поместен гербът на град Торино.

Клубните легенди Павел Недвед и Джанлуиджи Буфон собственоръчно презентираха новия дизайн на логото.

Според президента на "Ювентус" - Андреа Аниели, емблемата е отражение на целия клуб и на характера на отбора.

„Това ново лого е символ на ювентинския дух и начин на живот. За да растем, ние трябва да печелим не само на терена, но също така и да подобряваме реномето си извън него, за да достигаме нови висоти”, заяви Аниели.

През 30-години на миналия век "Ювентус" използва подобна емблема. Белите и черните напречни линии – тип „зебра”, пък са част от клубното лого от 70-те години.

Въпреки целия ентусиазъм обаче, много от феновете на тима реагираха скептично:

„Това е най-лошата емблема в историята на „Ювентус”, „Това лого е просто лошо", „Хей, "Ювентус", какво правите?”, са само част от негативните мнения в социалните мрежи относно промяната на емблемата на гранда от Торино.