на живо

Новогодишно със звездите на родния спорт - част втора (ВИДЕО)

Някои от най-добрите ни състезатели отправиха своите пожелания чрез bTV

Новогодишно със звездите на родния спорт - част втора (ВИДЕО)

За тях годината бе кошмарна. Отменени бяха олимпийските игри в Токио, световни и европейски първенства. Затвориха залите им, забраниха им да тренират заедно, натикаха ги по домовете им и ги принудиха да проявят невероятна фантазия, за да продължат да… тренират. Много от тях пребориха и коронавируса.

Спортистите ни искат да забравят 2020-а, но силата на духа им не може да бъде сломена от пандемията. Потърсихме част от елита на спортната ни нация, за да заснемем видео с техни пожелания. След двете коледни части (1 & 2), дойде време за още новогодишните поздрави.

На молбата ни откликна Петър Касабов, който стана треньор №1 за втора поредна година. През 2020-а той изведе националките ни по борба до две титли на европейското първенство в Рим и престижно второ място в отборното класиране. 

Своите пожелания отправиха и най-добрите ни представителки в борбата - Тайбе Юсеин, златната медалистка от Световната купа Юлиана Янева и европейските шампионки Мими Христова и Миглена Селишка.

Поздрави има от състезателката ни в спортната стрелба Антоанета Костадинова, както и от талантливия плувец Антъни Иванов, на когото през тази година предстои участие на олимпийските игри в Токио.

Успешна година си пожелаха още боксьорът Даниел Асенов, баскетболистът на родния вицешампион "Левски Лукойл" Асен Великов и вратарят на футболния първенец "Лудогорец" Владислав Стоянов.