на живо

Обамеянг, Неймар и Хамилтън тъгуват след смъртта на Черната пантера

Актьорът, изиграл известния персонаж, загуби битката с рака

Reuters

Смъртта на актьора Чадуик Боузман, изиграл главната роля във филма "Черната пантера" от 2018 г., потресе редица известни личности, сред които и спортисти. 

43-годишната холивудска знаменитост загуби битката с рака на дебелото черво тази сутрин и това потопи в скръб звезди като Люис Хамилтън, Неймар, Килиан Мбапе, Пиер-Емерик Обамеянг и Леброн Джеймс.

Хамилтън почете паметта на Боузман, след като спечели правото да тръгне пръв в старта за Гран при на Белгия. На легендарната писта "Спа" той излезе от болида си и направи емблематичния знак за героя на актьора, скръствайки ръце пред гърдите си.

Снимка: Reuters

Очаквано Обамеянг, който днес (29 август) ще излезе на терена, за да помогне на "Арсенал" в мача срещу "Ливърпул" за Къмюнити шийлд, публикува свое съобщение, в което благодари на актьора за надеждата и силата, която му е предал. Преди година футболистът на "артилеристите" слагаше маска на Черната пантера, след като отбележи гол.

Неймар от "Пари Сен Жермен" също изрази съболезнованията си. 

Снимка: Reuters

Направи го и неговият съотборник Килиан Мбапе.

 
 
 
View this post on Instagram

Rest In Peace ...

A post shared by Kylian Mbappé (@k.mbappe) on

Звездата на баскетболния "Лос Анджелис Лейкърс" Леброн Джеймс също тъжеше за починалия актьор.

 
 
 
View this post on Instagram

Rest In Paradise King ! #TheHellWith2020 #FCancer

A post shared by LeBron James (@kingjames) on

Боузман се прочу с ролята на Т'Чала – крал на измисленото африканско кралство Ваканда. Именно това превъплъщение го превърна в звезда. Филмът "Черната пантера" повдигна и въпроса за преодоляването на расовата дискриминация.