на живо

Обичайните заподозрени носят победа за ПСЖ над "Лил"

Шампионите имат комфортен аванс на върха в класирането

Reuters

Лидерът във френската футболна Лига 1 "Пари Сен Жермен" постигна 11-ата си победа за сезона. Шампионите в последните два сезона надиграха "Лил" с 2:0, а попаденията бяха дело на "обичайните заподозрени" - Мауро Икарди и Анхел ди Мария.

Мачът от 14-ия кръг на шампионата се игра във френската столица, а за домакините Неймар се завърна в игра след почти 2 месеца извън терена заради поредната си контузия. Той игра 65 минути и беше заменен от Килиан Мбапе.

Пристигналият от "Интер" в края на летния трансферен прозорец Мауро Икарди откри резултата в 17-ата минута. Капитанът на "Лил" Жозе Фонте не се ориентира добре при центриране и остави аржентинеца да отбележи на празна врата.

Снимка: Reuters

Само 14 минути по-късно в ПСЖ отново ликуваха. Този път Анхел ди Мария изработи страхотно положение, увенчано с попадение.

Последва натиск на "Лил", но без резултат. Навас показа добри рефлекси и не даде на топката да премине голлинията му. Дракслер, Кавани и Неймар можеха да вкарат за ПСЖ, само че стреляха неточно.

Така парижани продължават да имат комфортна преднина на върха в класирането - 33 точки. Вторият "Олимпик" Марсилия е с 22 и мач по-малко. "Лил" е на 7-ата позиция с 19 точки. Толкова имат още 4 отбора.