на живо

Обявиха наказанието на ПАОК

Сериозни санкции за отбора на Бербатов

Getty Images/Guliver Photos

Гръцката футболна федерация наказа тежко отбора на ПАОК заради инцидентите по време на мача от турнира за купата на страната срещу Олимпиакос в началото на месеца.

От актива на солунския клуб се отнемат 5 точки, а освен това в следващите си пет домакинства тимът ще играе без публика. Ръководството на ПАОК също така ще трябва да заплати и финансова санкция в размер на 112 хиляди евро.

По време на двубоя на 2 март Олимпиакос имаше аванс от 2:1, когато в 86-ата минута домакините не получиха чиста дузпа за нарушение на вратаря Стефано Кампино срещу Роберт Мак в наказателното поле. Футболистите на ПАОК бяха бесни от решението на съдийската бригада, от трибуните към терена полетяха факли и бомбички, а голяма група от привържениците на отбора навлезе на игрището и се наложи намесата на полицията, която трябваше да употреби сълзотворен газ, за да разпръсне ултрасите. Двубоят беше прекратен.

След наказанието ПАОК падна на пето място в класирането с 39 точки, на 4 точки пред шестия Платаниас. Първите пет отбора се класират за Европейските клубни турнири.