на живо

Обраха Раян Лохте в Рио, олимпийският комитет отрича

Майката на плувеца разкри за инцидента пред американска телевизия

Getty Images

Олимпийският шампион Райън Лохте е бил ограбен в Рио де Жанейро. Той е бил заплашен с пистолет на бензиностанция и се е разделил с портфейла си, докато е отивал на парти след последния си старт на олимпийските игри.

Информацията е на американската телевизия "Фокс Спортс". От там са се свързали с майката на Лохте, която е разказала, че американският плувец е пътувал към партито на бразилеца Тиаго Перейра заедно с трима свои съотборници.

Състезателите хванали такси, но на бензиностанция неизвестни заплашили Лохте и съотборниците му с пистолет и им взели портфейлите.

"Момчетата са шокирани. Нападателите са били няколко. Те просто са им взели портфейлите и изчезнали", разказа майката на Лохте пред "Фокс Спортс".

Говорителят на Международния олимпийски комитет Марк Адамс обаче обяви, че информациите за обир на Лохте не отговарят на истината.

Райън Лохте спечели един златен медал в Рио с щафетата на САЩ на 4 по 200 метра свободен стил. 32-годишният Лохте има общо 12 олимпийски медала в кариерата си, от които шест златни.