на живо

Около 40 са задържаните преди и по време на мача "Ботев" - "Локомотив” Пловдив

Не са допуснати сериозни нарушения на обществения ред в София

Около 40 са задържаните преди и по време на мача "Ботев" - "Локомотив” Пловдив

Около 40 са задържаните преди и по време на мача „Ботев” - „Локомотив” Пловдив, който се игра на Националния стадион „Васил Левски”. Полицията съобщи за бой между 16 фенове на "Левски" и трима на "Ботев", както и за пребит възрастен човек от двама привърженици на "Ботев". 

Около 18.30 ч. на ул. „Екзарх Йосиф“ след възникнал конфликт, прераснал в сбиване между трима фенове на „Ботев“ и привърженици на „Левски“, пловдивчаните са нападнати от маскираните фенове на столичния отбор.

Част от нападателите са задържани непосредствено след инцидента в близките улици, а останалите са опитали да се укрият във фен клуб на ул. „Цар Симеон“. Всичките 19 души са задържани и отведени в столично районно управление.

В ранните следобедни часове са били задържани петима фенове с пиротехнически изделия.

Непосредствено преди влизането на стадиона на изградените контролно пропускателни пунктове са били задържани 14 души, от които шестима със забранени предмети, петима с наркотични вещества и трима, неизпълнили полицейско разпореждане.

75 души са били върнати от входовете на спортното съоръжение заради нетрезво състояние. Други двама мъже, фенове на „Ботев” Пловдив са задържани в района на стадиона за нанесен побой на възрастен мъж преди началото на мача.

Над 20 000 фенове пристигнаха в София за историческия мач между двата тима. Автобусите на организираните привърженици бяха ескортирани от полицейски конвой. Мерките за сигурност и в София бяха засилени.

Президентът Румен Радев също проследи срещата.

„Много дух, много емоции. Купата не може да стои само в София, редно е да обикаля страната”, коментира държавният глава след двубоя. Според него органите на реда са си свършили работата.