на живо

Олимпиада в Токио е следващата цел на Мария Гроздева (ВИДЕО)

"Не преча, а помагам", категорична е двукратната олимпийска шампионка

bTV

Въпреки че не можа да се класира за Олимпийските игри в Рио де Жанейро тази година, Мария Гроздева все още не мисли да прекратява активната си спортна кариера.

"За сега наистина не виждам края все още на кариерата. Всъщност, не се класирах за Рио, но състезанията си продължават. Наистина, изпускам най-голямото, но и това още не е сигурно, защото направихме едно писмо за евентуален уайлд кард, понеже имам официални причини. Ще видим... Малък е шанса, но все още не е 100% изгубен", изрази надежда двукратната олимпийска шампионка.

"Попитах от моите колежки, тези, които не са взели квоти, по-възрастни от мене и по-млади.. питах ги дали сега ще се откажат, след тази година, когато не са се класирали за Олимпиадата, всички бяха категорични, че няма да се откажат и ще се готвят за Токио. Така че за момента това ще направя и аз, още повече че не смятам, че заемам нечие място или, че спъвам младите състезатели. Аз не преча на никой, напротив смятам че помагам и бих могла да бъда още от полза", сподели тя.

Снимка: bTV

"Мисля, че давам добър пример и най-лесно е човек да се откаже, но след това? Искам да работя за стрелбата, искам да..стрелбата в България да е жива. Да има последователи след нас. Ето, Бонева сега, Ризов, Самуил Донков- те са едни имена, които надявам се от, те първа, те първа ще се чуват все повече и когато ние даваме пример ще има и такива като тях"

През месец април, двукратната олимпийска шампионка ще участва на турнира от Световната купа в Рио. След това тя ще насочи усилията си към класиране за Олимпийските игри в Токио през 2020.