на живо

"Олимпик" Марсилия остави "Монако" без победа след голов трилър

Тимът на Андре Вилаш-Боаш записа трети пореден успех в Лига 1

Getty Images

"Олимпик" Марсилия спечели с 4:3 като гост на "Монако" в зрелищен двубой от петия кръг на френската Лига 1. Така тимът на Андре Вилаш-Боаш записа трети пореден успех в шампионата и вече заема четвъртата позиция с актив от 10 точки, като изостава на две от лидера "Пари Сен Жермен".

От своя страна "монегаските" продължават без победа от началото на сезона и се намират на предпоследната позиция с 2 точки.

На "Стад Луи II" в Княжеството домакините водеха с 2:0 след по-малко от половин час игра благодарение на две попадения от лятната покупка Висам Бен Йедер - в 17' и 26'.

"Олимпик" Марсилия обаче изравни още преди почивката. В 38' Дарио Бенедето намали изоставaнето на своите, а само три по-късно бившият играч на "Монако" Валер Жермен направи резултата 2:2.

Снимка: Getty Images

След час игра Дмитри Пайе оформи пълния обрат с шут от дистанция, преди Бенедето да покачи на 4:2 в полза на "ОМ" в 66'.

Кейта Балде върна един гол за "Монако" в 75', а в оставащите минути вратарят на гостите Стийв Манданда спря сенегалския национал, след това и Ислам Слимани, съхранявайки крехкия аванс на своя тим.

В следващия кръг Олимпик "Марсилия" приема "Монпелие", докато "Монако" е гост на "Реймс".

Тагове:

лига 1