на живо

Определиха дата за двубоя Кличко – Фюри

EPA

Световната боксова асоциация определи 24 октомври за дата на двубоя между Владимир Кличко и Тайсън Фюри. Срещата за Световната титла в свръхтежка категория ще се състои в „ЕСПРИТ Арена” в Дюселдорф, Германия.

Преговорите са били много тежки, но в крайна сметка е постигнато съгласие и украинецът да защитава световната си титла срещу родения в Манчестър англичанин през есента. Том Льофлер от „К2 Promotions”, който представлява Кличко, и Мик Хенеси, който представлява Фюри, са се разбрали, че 80% от наградния фонд на двубоя ще бъде за действащия шампион, а останалите 20% - за съперника му.

Кличко доминира в тази категория от около 10 години и вече има 18 последователни защити на титлата си. В момента той държи трофеите от Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO), записал е 64 победи (53 с нокаут) и 3 загуби.

Тайсън Фюри пък до момента е непобеден с 24 успеха (18 с нокаут). Англичанинът е 13 години по-млад от украинеца (26 срещу 39) и е с 8 сантиметра по-висок (206 срещу 198).