на живо

Още двама от легендарния тим на Барселона ще уважат Христо Стоичков

Хосе Мария Бакеро и Хулио Салинас ще излязат стадион "Васил Левски" на 20 май

Станаха ясни имената на още две футболни звезди, които ще присъстват на грандиозното шоу "50 години номер 8", с което българската легенда Христо Стоичков ще отбележи своя 50-годишен юбилей.

На 20 май на националния стадион "Васил Левски" ще излязат Хосе Мария Бакеро и Хулио Салинас. Те ще се присъединят към другите звезди, които ще уважат празника на Камата.

Двамата са част от "Дрийм тийм" - а на Барселона, в който играе и Стоичков. Под ръководството на Йохан Кройф каталунците печелят четири пъти испанското първенство, а европейските турнири са ненадминати - Купа на европейските шампиони, Суперкупа на Стария континент и две Купи на носителите на купи.

Снимка: Getty Images

Хосе Мария Бакеро започва кариерата си в Реал Соседат, а именно Кройф го привлича в Барселона през 1988 г., където е съотборник на Камата. За каталунците халфът вкарва 72 гола в 260 мача.

През 2000 г. сяда на скамейката като треньор и първоначално е помощник в щаба на Барселона. Бил е на чело на родния си Реал Сосиедат, а след това на Полония (Варшава) и Лех (Познан).

Нападателят Хулио Салинас стартира състезателната си кариера в Атлетик Билбао. След кратък престой в Атлетико (Мадрид), той е забелязан от Кройф. За Барселона има 60 гола в 146 мача, а с каталунците печели и най-много трофеи в кариерата си.

Приключва с активния футбол през 2000 г. и от тогава работи като спортен коментатор.

Бакеро и Салинас ще излязат на националния стадион "Васил Левски" на 20 май, а цялото шоу "50 години номер 8" ще може да гледате на живо в ефира на bTV Action.