на живо

От сърдечноболен до звезда в НБА

Колкото и да го отписват, Ламаркъс Олдридж винаги се завръща

Звездата на "Сан Антонио Спърс" Ламаркъс Олдридж ще отсъства от залата за неопределено време. Причината - сърдечна аритмия, която застрашава живота му.

Това шокиращо съобщение бе разпространено преди пет дни. Самият Олдридж обаче отдавна бе подготвен за нея. През 2007 г. тогавашният новобранец в Националната баскетболна асоциация бе предупреден от докторите за евентуални сърдечни проблеми в бъдеще. Това обаче не го трогна особено. Той продължи да тренира усилено с единствената цел да се превърне в един от най-добрите играчи в света.

И успя! До миналата седмица, когато аритмията се опита да сложи прът в колелото на успешната му кариера.

Ламаркъс трябваше да се подложи на подробни изследвания, които да определят точното му състояние. Според първоначалните очаквания той щеше да отсъства от игра за период от поне две седмици. Някои специалисти не изключваха възможността да е аут до края на сезона.

Голямото баскетболно сърце на Олдридж обаче не бе на същото мнение. В сряда вечер тежкото крило се завърна в игра. По-малко от седмица, след като бе отписан от мнозина! При това го направи на обичайното високо ниво. Той записа 32 минути срещу "Портланд Трейлблейзърс" - тима, чийто екип носи между 2006 и 2015 г. Реализира 19 точки и овладя 7 борби под бурните аплодисменти на публиката на „шпорите”.

Въпреки усилията на Ламаркъс, „Сан Антонио” загуби със 110:106. Играчите на „Портланд” успяха да измъкнат успеха след 36 точки на звездата си Деймиън Лилард. Си Джей МакКълъм също допринесе сериозно за успеха с 26. За домакините най-полезен бе Кауай Леонард, който се отчете с 34 точки.