на живо

Отбор обяви свой играч за мъртъв, за да отложи мач

Футболистът останал разочарован от "смъртта" си

Ирландският "Болибрак" доби неочаквана популярност. Аматьорският тим от Дъблин е хит в социалните мрежи, а причината за това - повече от комична.

Притеснени от предстоящия мач в лига Лейнстър Сениър, от "Болибрак" обявили за мъртъв един от своите играчи - Фернандо Нуньола-Фуенте, като целта била задаващият се тежък двубой да бъде отложен.

Няколко дни по-късно испанският студент "възкръснал", споделил, че "не е точно мъртъв" и е разочарован от ситуацията.

Истината е, че Нуньола-Фуенте напуснал Дъблин и вече нямал възможност да играе за отбора. Разбираме разочарованието на "Болибрак", но не се прави така...

Става още по-забавно. Мачът наистина бил отложен, играчите в първенството носили черни ленти, а преди първия съдийски сигнал на двубоите имало... минута мълчание в памет на уж загиналия в автомобилна катастрофа Фернандо.

Шегите в социалните мрежи не закъсняват:

"Надявам се другите отбори в лигата да щадят "Болибрак". Никой не е умрял, все пак."

Местно момче пък се възгордя: "Подигравайте се колкото искате с моя произход, но Болибрак е единственото място на света, където могат да те върнат от онзи свят... през ноември."

За трети Фернандо е на върха в класацията с възкръснали, която изглежда така: 5. Гандалф ("Властелинът на пръстените" 4. Джон Сноу ("Игра на тронове") 3. Кени ("Саут Парк") 2. Исус Христос (Йерусалим)... 1. Фернандо ("Болибрак")

Зевзвеците посъветваха и погребалните агенции да спонсорират "Болибрак".

"Тази история ни научи, че ако излъжеш за смърт на свои играч, трябва да му организираш и погребение. Аматьори!", пишат потребители.

И още закачки:

;

Тагове: