на живо

Отборът ни по спортна аеробика с 5 медала от световната гимназиада в Турция

Младите надежди на България се връщат утре с полет от Инстанбул

Кризисната ситуация в Турция не попречи на представителите ни по спортна аеробика, участващи на Спортната Гимназиада в Трабзон, и те успяха да завоюват цели 5 медала на състезанието - три сребърни и два бронзови. 

Снимка: www.haskovo.info

В отборната надпревара, българските ученици спечелиха бронзов медал. При тройките Анита Гаврилова, Синтия-Мари Ангелова и Ангел Казаков завоюваха сребърен медал.

Гаврилова и Казаков добавиха още едно сребро при смесените двойки, а заедно със Синтия-Мари Ангелова, Дарина Пашова и Симона Благоева грабнаха сребро и в категория групи.

При девойки индивидуално Дарина Пашова спечели още един бронзов медал.

Снимка: Юлия Боянова

Пред bTV, председателят на Българската асоциация спорт за учащи Юлия Боянова, която е и водач на групата от 19 български ученици и 7 ръководители, заяви, че в Трабзон ситуацията е спокойна и няма повод за притеснение.

„При нас беше спокойно. Ситуацията в Турция не успя да повлияе на децата. Децата са си деца. Те приемат нещата много по-леко. След като днес казаха, че всички полети са възстоновени, утре се прибираме през Инстанбул. Ще се разделим на две групи – едната тръгва за Варна в 12:25 часа, а другата за София в 12:35 часа”, каза Боянова.