на живо

Отнемат акредитацията на Силвия Дънекова

Ако Б-пробата излезе положителна, атлетката ще бъде изгонена и от олимпийското село в Рио

Lap.bg

Съдбата на Силвия Дънекова ще стане ясна до часове. В 19,00 часа бразилско време в Рио ще бъде отворена и Б-пробата на лекоатлетката. Новината съобщи пред bTV сигурен източник от игрите в Латинска Америка.

При положителна Б-проба на Дънекова й предстои да изживее нов шок, след този, че олимпийската й мечта приключва още преди да е започнала. Акредитацията й ще бъде незабавно отнета, а тя ще бъде бъде изгонена и от олимпийското село. Според правилата на МОК, спортист, който е хванат със забранени вещества, се счита за недостоен да пребивава заедно с останалите си колеги в селцето.

Това означава и че ръководството на родния олимпийски комитет ще трябва бързо да презавери билета за връщане у дома на рекордьорката ни на 3000 м с препятствия. Засега от БОК мълчат по случая, явно изчаквайки официалното становище на Световната антидопингова агенция и на организаторите на олимпиадата в Рио.

По-рано днес стана ясно, че Силвия Дънекова, която на 13 август трябваше да застане на старт на олимпийския стадион Рио, е с положителна проба за кръвен допинг.