на живо

Отново на стадиона! Но с по-строги правила! (ВИДЕО)

Станимира Атанасова разказа за емоциите по време на първото дерби след подновяването на футболния шампионат

Отново на стадиона! Но с по-строги правила! (ВИДЕО)

След близо 3 месеца пауза, футболът в България се завърна! И дори предостави на феновете у нас възможност да гледат дерби между "Левски" и "Лудогорец".

Разградчани спечелиха с 1:0, докато "сините", които са в тежка финансова криза, могат да изпаднат от топ 3.

И въпреки това, отборите впечатлиха с добра игра на фона на двата месеца, в които бяха далеч и от тренировъчните игрища. 

Снимка: Lap.bg

Феновете пък нямаха търпение да се върнат по трибуните. Дни преди първите мачове, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев разреши на стадиона да присъстват запалянковци, заемайки само 30% от капацитета. 

Именно това решение вкара "Левски" в нови проблеми. "Сините" бяха успели да продадат 13 000 виртуални билета, с които след това никой не влезе на стадиона, тъй като бройката надхвърли многократно тези 30%. На "Герена" бяха точно 4915 фенове на "Левски" и около 700 човека в сектора за гости.

Снимка: Lap.bg

В ложата пък присъстваха Наско Сираков, който преди дни обяви, че на негово име Георги Попов - приближен до бизнесмена Васил Божков, е джиросал мажоритарния пакет акции на клуба. Той беше в компанията на бившите собственици на тима - Спас Русев, Тодор Батков и Томас Лафчис.

Снимка: Lap.bg

Въпреки емоциите, които липсваха на феновете толкова дълго време, през по-голямата част присъстващите на стадиона спазваха разпоредбата да стоят на приемлива социална дистанция един от друг. Така че не видяхме сцени като тези в Унгария, където радостта от гола взе превес над страха от вируса.