на живо

Палми Ранчев: Фюри е по-добрият боксьор. При него виждаш неща, които ги няма в учебниците

Не пропускайте третия сблъсък между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър пряко по RING, VOYO.BG и btvnovinite.bg. Гала вечерта започва в 4:00 ч. българско време на 10 октомври, а кулминацията се очаква около 6:00 ч.

Палми Ранчев: Фюри е по-добрият боксьор. При него виждаш неща, които ги няма в учебниците

Бившият треньор на националният тим по бокс Палми Ранчев посочи Тайсън Фюри като свой фаворит в предстоящия трети сблъсък за световната титла в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) срещу Дионтей Уайлдър. 

Мачът е част от гала вечерта, която ще бъде излъчена от 4:00 ч. сутринта в неделя (10 октомври) пряко по RING, VOYO.BG и btvnovinite.bg. Очаква се кулминацията Фюри - Уайлдър да започне около 6:00 ч.

Самият Ранчев очаква здрав сблъсък, който да сложи край на трилогията. Първият им мач през 2018 г. завърши изненадващо наравно, а във втория през 2020 г. Фюри победи и спечели титлата.

"Уайлдър е боксьорът с най-силен десен прав и десен ъперкът. И двамата боксьори имат своите предимства и недостатъци. Със сигурност Тайсън Фюри е по-добрият боксьор от показаното в предишните два мача, но и в тях имаше моменти, в които Уайлдър би могъл да излезе като победител. В 12-тия рунд Тайсън Фюри бе успял като че ли да се съживи, почти умрял беше. Виждаш един човек, който е почти в безсъзнание, изведнъж става, нито се клати, готов е да продължава успешно", заяви Ранчев.

Бившият треньор, който преведе мемоарите на Фюри на български, посочва, че настоящият шампион има изненадваща тактика и е много корав, докато Уайлдър има по-стандартен стил.

"Много важен е първият рунд при тези боксьори. Те със сигурност са по-добри, отколкото в предишните два мача. Готвят се за това нещо. Фюри заплашва Уайлър, че ще тръгне веднага в атака, че още в първия рунд ще усети силата на ударите му. Това е подготовка за публиката", заяви Ранчев в студиото на "Тази събота" и добави:

"В такъв мач не може да кажеш кой ще е победител. Той няма да се състои, ако можем специалистите да кажем. Имам слабост към играта на Фюри. Той е много интересен човек, нестандартен. Това ме е привличало в бокса. Уайлдър е по-класически, стандартен, предвидим, с изключение на десния прав. Кой знае каква тактика и защита няма. При Фюри понякога виждаш неща, които ги няма в учебниците по бокс, не може да ги видиш при друг. Той като че ли измисля понякога друг бокс, който е неочакван, дори за хора, които дълго време се занимават с това"

Според Ранчев след този сблъсък, който ще определи шампиона в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC), трябва да следва мач за обединяване на поясите. В момента притежател на поясите на Световната боксова организация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA) и на Международната боксова федерация (IBF) е Олександър Усик.

"И двамата са изявени индивидуалности, понякога могат да влязат в главата на противника, но бързо излизат. В чужда глава, в чужд дух никога не е кой знае колко уютно. За сега нямаме абсолютен световен шампион. Имам слабост към Тайсън Фюри и неговата оригиналност. Винаги се е знаело кой е президентът на Русия, президентът на САЩ и супершампионът в тежка категория в бокса. Сега нямаме един световен шампион. Този мач е пътят към обединяване на всички пояси и излъчването на един шампион. За съжаление Антъни Джошуа загуби доста безславно от Усик, който е човек, който няма достатъчно тежест в тежка категория заради килограмите си", убеден е Ранчев.

Не пропускайте третия сблъсък между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър пряко по RING, VOYO.BG и btvnovinite.bg. Гала вечерта започва в 4:00 ч. българско време на 10 октомври (неделя), а кулминацията се очаква около 6:00 ч.