на живо

Пампорово приема кръг от елитните серии по сноуборд за 2015

Пампорово Фристайл Опен е част от Световния сноуборд тур за 2015 година и ще се проведе от 15-ти до 18-ти март

Състезанието вече предизвика интереса на много популярни състезатели и ще доведе в Пампорово част от световния елит на сноуборда. Сред записаните за участие до този момент са шампиона на “Chinese National Open” и “US Grand Prix” Ерик Баушмън (САЩ), третия в про ранкинглиста Монс Ройсланд (Норвегия), швейцарецът Майкъл Шерер и Джордан Филипс от Канада.

От българите най-големи очаквания има към Георги Георгиев, Марио Беньо и Петър Гьошарков при мъжете, както и Симеон Митрев, Камен Петров и Константин Славов при младежите. При жените също се очертава оспорвана надпревара, защото на родна земя ще пристигнат няколко състезателки на много високо ниво.

Трасето за състезанието ще бъде позиционирано на ски писта "Стената" и ще бъде най-голямото изграждано до този момент в региона, като ще включва скокове с големина над 20 метра.

Броят на участниците в категория ще бъде 60 човека, които ще бъдат отсяти в зависимост от позицията им в световната ранглиста. От родна страна уайлд карт за участие имат 7 човека, но ако останат свободни места и максимума от състезатели не бъде изпълнен, останалите места ще бъдат разпределени между още родни представители.

Победителите в състезанието ще си разделят награден фонд от над 15 000 долара, както и много предметни награди предоставени от спонсорите на събитието.

Пампорово Фристайл Опен е фестивал, който се провежда за шести пореден път в курорта. Тазгодишното му издание ще продължи общо 5 дни и ще включи в себе си още няколко съпътстващи събития.