на живо

Парти за шампионките (ВИДЕО)

Момичетата от ансамбъла отпразнуваха трите медала на стилно тържество

Часове след като спечелиха три медала на турнира за Световната купа в в София, гимнастичките от националния ансамбъл по художествена гимнастика отпразнуваха успеха със стилно тържество. На партито беше допуснат единствено екип на bTV.

Това е най-успешното състезание за възпитаничките на треньора Ина Ананиева до момента през сезона. В "Арена Армеец" гимнастичките завоюваха сребро в многобоя и на два пъти стигнаха до златото в шампионата на отделните уреди - веднъж за съчетанието си на два обръча и три чифта бухалки и втори път за изпълнението с пет ленти.

Часове след силното си представяне момичетата от ансамбъла смениха състезателните трика със стилни дрехи, а поводът бе традиционното парти, с което се закрива всеки старт за Световната купа.

Аз се чувствам добре и по двата начина - и така също ми комфортно, и по трико също ми е комфортно", сподели Цветелина Найденова.

Снимка: Ладислав Цветков

Официалната вечеря е едно от малкото места, на което грациите могат да нарушат желязната тренировъчна дисциплина. Треньорът им Ина Ананиева разкри пред репортера Димитър Тасев, че им позволява да разпуснат, но само ако имат сили след изтощителното състезание.

Следващото състезание за ансамбъла е в края на седмицата в Мексико, а след това се задава европейското първенство в Израел. Шампионатът на Стария континент се открива на 10 юни в град Холон. Голямата цел пред българките обаче си остават олимпийските игри в Рио през август.