на живо

Николай Байряков остана на крачка от бронза в Рио

Борецът загуби двубоя за третото място

Getty Images

Борецът Николай Байряков завърши на пето място в категория до 85 кг на класическия стил на олимпийските игри в Рио де Жанейро, Бразилия.

Българинът стигна до битката за бронза след репешажи, но не успя да преодолее последния си противник - носителят на световна титла Джавид Хамзатов (Беларус). 

Байряков, за когото това бе първо участие на олимпийски игри, постигна общо две победи и две загуби на олимпийския турнир. 

В първия си двубой той постигна успех над алжиреца Адам Буджемлин с 4:0 точки, след което на четвъртфиналите се изправи срещу настоящия световен шампион Жан Беленюк.

Снимка: Getty Images

Украинецът не остави шансове на 26-годишния Байряков, побеждавайки го с технически туш. 

Беленюк се класира за финал в категорията и по този начин издърпа българина на репешаж. Родният ни борец преодоля представителя на Египет Ахмед Мохамед Ибрахим Саад с 2:1 точки и си заслужи място в борбата за бронза. Там обаче срещна сериозна съпротива от Джавид Хамзатов и остана на пето място в крайното класиране.

България има още един представител в класическия стил на борбата. Във вторник Елис Гури ще се бори за медал в категория до 98 кг.